Miramiro

Miramiro, festival voor circus, theater, dans, performance… infiltreert in het stedelijk weefsel van Gent en brengt zo mensen samen in gemeenschappelijke verwondering. Want Miracles Matter

We dragen actief bij tot de spreiding (h)erkenning en ontwikkeling van de circuskunsten en (tijdelijke) kunsten in de publieke ruimte op nationaal en internationaal niveau.

Ook bieden we een podium aan een waaier van kunstvormen in de vorm van kwalitatief hoogstaande en vernieuwende festivalprogramma’s. Het festival brengt een divers publiek samen in een gemeenschappelijke beleving en wil een meerwaarde betekenen voor het Vlaamse culturele veld en ver daarbuiten.

We zoeken en stimuleren vernieuwing binnen de sector door het ondersteunen van nieuwe ideeen en creatie en het bevorderen van samenwerkingsverbanden in de sector, ook in een internationaal kader.

Zowel op artistiek als op organisatorisch vlak streeft Miramiro ernaar een toonaangevend festival te zijn dat garant staat voor kwaliteit en verrassing en dat tikje eigenzinnigheid.


We denken aan je toekomst

Sinds 2008 is Miramiro in de weer om te verduurzamen door waar mogelijk milieuvriendelijke alternatieven te zoeken en de ecologische voetafdruk van het festival zo klein mogelijk te houden. Er worden concrete maatregelen genomen om de verbruiksstromen te reduceren, maar een volhoudbare toekomst betekent ook dat we meewerken aan een sociaal rechtvaardige wereld.

De eigen en externe cateraars, en ook onze festivalbar, werken bijna volledig met lokale-, bio- en fairtradeproducten. Vegetarische maal- tijden zijn de norm geworden. De wisselbeker is algemeen aanvaard en het etsgebruik wordt gestimuleerd en beloond.

Projecten

Creatie

In onze missie staat ‘Door nieuwe ideeën en creatie te ondersteunen en samenwerkingsverbanden in de sector te stimuleren, ook in een internationaal kader, wil Miramiro de grenzen steeds verleggen. Als festival dat steeds naar vernieuwing zoekt, is het belangrijk zelf alle kansen te geven aan vernieuwing. Hoe vruchtbaarder de voedingsbodem hoe groter en hoe interessanter het aanbod waaruit het festival kan oogsten.

Eén van onze belangrijkste onderdelen van de strategie voor de verwezenlijking hiervan is coproductie.

Partners

vlam
2
5
6
WordPress Lightbox Plugin