Logo Miramir0
 
Logo MiramirO
EN

Nieuws


 • EI#2
  May-15 Vogelnest vzw EI#2

  Op 'EI#2' , de tweede tentoonstelling van het vogelnest vzw, treden de residerende kunstenaars van het vogelnest vzw, vergezeld door de Italiaanse Street Art kunstenaar Erica il Cane, gezamenlijk naar buiten om hun creatieve ei te tonen aan het grote publiek.

 • De wondere wereld van Erica il Cane
  May-04 vogelnest vzw De wondere wereld van Erica il Cane

  'de wondere wereld van Erica il Cane’ is een Street Art project van het vogelnest vzw. Begin volgende maand komt de Italiaanse Street Art artiest Erica il Cane een monumentale muurschildering.

 • Theater op de Markt - Circuseditie
  Oct-24 Theater op de Markt - Circuseditie

  Van 28 oktober tot en met 1 november verandert het domein van Dommelhof in een gezellig circusdorp. Artiesten uit België en ver daarbuiten slaan er dan hun tenten op voor de 7de editie van het internationaal circustheaterfestival van Theater op de Markt.

 • Publiek kiest Collectif Malunés als favoriet van De Grote Prijs MiramirO
  Aug-01 Publiek kiest Collectif Malunés als favoriet van De Grote Prijs MiramirO

  846 sms’en in totaal. 774 daarvan waren geldige stemmen. 39% stemde voor Collectif Malunés en daarmee is er voor het tweede jaar op rij eensgezindheid tussen het publiek en de professionele jury.

 • Feestennieuwsbrief over MiramirO
  Jul-28 Feestennieuwsbrief over MiramirO

  De Nieuwsbrief van de Gentse Feesten berichtte met regelmaat over MiramirO. We verzamelden een aantal van de berichten voor wie ze gemist zou hebben.

 • Ballonwenskaartje beantwoord!
  Jul-26 Ballonwenskaartje beantwoord!

  Toen Josephine haar ballon met wenskaartje eraan de lucht in liet vliegen tijdens de officiële opening van MiramirO, kon ze niet vermoeden dat iemand op haar wens zou reageren. Het kaartje van Josephine kwam terecht in Zwijnaarde, in de tuin van Frans. En Frans stuurde een kaartje terug.

 • Collectif Malunés wint De Grote Prijs MiramirO
  Jul-26 Collectif Malunés wint De Grote Prijs MiramirO

  Zondagavond besliste de professionele jury dat de geldprijs van €5.000 gaat naar de jonge circusartiesten van Collectif Les Malunés met hun energieke circusvoorstelling ‘Sens Dessus Dessous’. Zij haalden het met één stem verschil van de straatvoorstelling ‘Le meilleur ami de l’homme’. Ropeskipping team DDF werd verdienstelijk derde.

 • Een goede afbouw
  Jul-25 Een goede afbouw

  Het festival, editie 2011, is voorbij gevlogen. Het MiramirO-plein is voor een jaartje terug het Spaanskasteelplein! Sinds vannacht is men met man en macht begonnen aan de afbraak en momenteel is er bijna geen spoor meer te herkennen van ons vierdaagse festival dat afgelopen weekend neergestreken is

 • De Grote Prijs
  Jul-24 De Grote Prijs

  Met de laatste dag van het festival, is het ook hoog tijd om te stemmen op ‘De Grote Prijs’. De laatste vier groepen hebben zich gisteren geïnstalleerd op de site, en ook vandaag kunt u ze gaan bekijken

 • Het MiramirO-plein?
  Jul-23 Het MiramirO-plein?

  'Kent u de weg naar het MiramirO-plein'? Een keertje per jaar wonen de buurtbewoners niet aan het Spaanskasteelplein, maar aan het MiramirO-plein. Vinden we hier een parallel met de burgemeester die een keer per jaar zijn sjerp afstaat aan de feestenburgemeester?