Logo Miramir0
 
Logo MiramirO
EN

MiramirO The Story

12.06.2013
Share/Bookmark

MiramirO bestaat bijna 25 jaar...

Tijd om eens terug te blikken over wat er zoal in die periode is gebeurd. En we verschieten er zelf van, het is veel, zeer veel. Blijkbaar waren we erg ambitieus, want naast het festival in Gent, programmeerden we ook in Leuven, Brugge, Oostende tot zelfs in Antwerpen. Daarnaast deden we nog een groot aantal internationale samenwerkingen die ons zelfs tot in Korea en China brachten. Het boek is een weergave van dit alles, zij het in een korte versie. We geven een overzicht van de vele festivals en projecten in Gent en in andere steden en een kort overzicht van alle groepen waar we ooit mee samenwerkten.

We selecteerden uit onze ruime collectie foto’s de meest markante beelden.
We vonden foto’s uit wat wij noemen de voorgeschiedenis, – want ook in de jaren zeventig gebeurde er in Gent al veel onder de noemer ‘straattheater’ – de geschiedenis sinds 1990 en een impressie van de vele festivals in Gent en op andere plaatsen.

Dit boek is een herinnering, een terugblik op vele Mooie Momenten van verwondering die we samen met het publiek beleefden.
Verwondering was ons eerste doel. Het beeld van een kind dat zich wegsteekt achter vaders broekspijpen omdat hij verbouwereerd is door ‘Les Squames’ van de Compagnie Kumulus in 1990 is één van de mooiste herinneringen. De dansers op de zijkant van het Belfort in 2012 was een ander sterk moment.

Vernieuwing, zelf creaties maken, opdrachten geven aan jonge kunstenaars…
We hebben jaren aan de weg getimmerd en dit alles is terug te vinden in dit boek. Wie niet graag leest, kan kijken naar de vele illustraties. De foto’s spreken voor zich en vertellen soms meer dan een tekst.

Het boek is te koop voor € 10 en kan besteld worden via miramiro@miramiro.be of tijdens het festival in de infostand op de Sint-Baafssite. De oplage is beperkt. Wie eerst zaait, eerst maait & 'op is op'!

 


Artiesten:
Coproductie:
Steun MiramirO:
Partners:
Met de steun van:
Met dank aan: